MEB - BTG Protokol Paylaşımı
Daha fazla asılsız iddia ve spekülasyona mahal vermemek adına, Milli Eğitim Bakanlığı Teknik ve Eğitim Genel Müdürlüğü ve BTG (Bilgi ve Teknolojileri Grubu) arasında 10 Ocak 2020 tarihinde imzalanmış olan Protokol metni Milli Eğitim Bakanlığı’ndan onay alınarak aşağıda paylaşılmıştır.
Protokolü görüntülemek için tıklayınız: Protokol
Saygılarımızla,
BTG (Bilgi ve Teknoloji Grubu)
24 Ocak 2020, Ankara
Önemli Bilgilendirme
Bugün akşam saatlerinde bir takım sosyal medya platformlarında yayınlanan “MEB’in bir milyon delphi lisansı satın alması” konulu, tamamen asılsız iddialara dayalı ifadeler içeren paylaşımlar bizleri son derece üzmüştür.
Mevzu bahis protokolde, tüm program ve eğitimler ücretsiz verilmektedir.
Bu Protokol, ülkemiz gençliğine daha etkin ve verimli bir yazılım geliştirme eğitimi ve öğretimi sağlama ve böylelikle yazılım sektöründeki kalifiye eleman eksikliğini giderme sürecinde, diğer yazılım dilleri ile birlikte Delphi programlama dilinin de güncel sürümü ile yer alması hedefiyle, kurumlarımızın özverili çalışmaları neticesinde imzalanmıştır. İlave olarak protokol, gençlerimizi sektör ile buluşturmak amacıyla, Milli Eğitim Bakanlığı bünyesindeki kurumlara hiç bir maddi külfet getirmeyecek biçimde sağlanacak burs ve staj imkanlarını ve ulusal yarışma desteklerini içermektedir.
Sizlerin de birinci elden doğruları öğrenmeniz adına tekrar bir açıklama yapma gereği duyduk.
Saygılarımızla,
BTG (Bilgi ve Teknoloji Grubu)
22 Ocak 2020, Ankara
BTG (Bilgi ve Teknoloji Grubu) ile Bir Milyon Öğrenciye Delphi Yazılım Desteği
BTG (Bilgi ve Teknoloji Grubu), 20 yılı aşkın bir süredir bilişim teknolojileri alanında yazılım geliştirme, yazılım distribütörlüğü ve çözüm sağlayıcısı, CMMI resmi belgelendirme ve danışmanlık hizmetleri konularında faaliyet göstermektedir. BTG, Embarcadero firmasının Türkiye distribütör ortağı olarak, sahip olduğu ileri teknoloji ve kapsamlı eğitim programları ile, geleceğin kalifiye teknik insan gücünün yetiştirilmesini destekleme hedefiyle Milli Eğitim Bakanlığı ile 5 yıl süreli işbirliği protokolü imzaladı.
Embarcadero Delphi yazılımını, Bakanlığa bağlı 1600’den fazla mesleki ve teknik okulun ve yaklaşık bir milyon öğrencinin ücretsiz erişimine sunacak projenin imza töreni 10 Ocak 2020’ tarihinde Ankara’da gerçekleşti. Protokol; “Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü, Prof Dr. Kemal Varın NUMANOĞLU ”, BTG Genel Müdürü Sefa Akbaş, ve BTG Şirket Kurucusu Yücel Tepeköy katılımıyla Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde imzalandı.
Daha fazla bilgi için tıklayınız: BASIN BİLDİRİSİ
17-18-19 Şubat 2020
Sertifikalı Türkçe CMMI v2.0 Eğitimleri
Eğitim Yeri: Ankara
Resmi sertifikasyonlu Türkçe olarak hazırlanan CMMI v2.o eğitimlerine hız kesmeden devam ediyoruz. SEI sertifikalı High Maturity Lead Appraiser’ımız Erhan Çınar’ın vereceği 3 Gün sürecek olan eğitime davetlisiniz.
CMMI v2.0 Yetenek Temelleri Eğitimi – Foundations of Capabilities
Eğitim Tarihi: 17-18 Şubat (Pzt-Salı)
CMMI v2.0: Geliştirme Mükemmeliyeti Oluşturma – Building Development Excellence
Eğitim Tarihi: 19 Şubat (Çrş)
Detaylı Bilgi İçin İletişim: Fatma Çulcu
T: +90 312 266 06 06
M: fatma.culcu [@] btgrubu.com
19-20-21 Haziran
Introduction to CMMI v1.3 Eğitimi
Eğitim Yeri: Ankara
Resmi sertifikasyonlu Introduction to CMMI v1.3 Eğitim’lerine hız kesmeden devam ediyoruz. SEI sertifikalı High Maturity Lead Appraiser’ımız ABD uyruklu Mr. Wayne Littlefield’ın vereceği 3 Gün sürecek olan eğitime davetlisiniz.
Eğitim Tarihi: 19,20,21 Haziran (Pzt-Sal-Çar)
2-3-4 Mayıs
Konfigürasyon Yönetimi Eğitimi
Eğitim Yeri: Ankara
Tam ve hedefe uygun gereksinim analizinin yapılması için kullanılacak iki temel yöntemi ve bunların yazılım projelerindeki pratik uygulamalarını kapsayan Gereksinim Analizi ve Yönetimi Eğitimi’ni Ankara’da açık grup olarak açıyoruz.
Eğitim Tarihi: 31 Mayıs,1,2 Haziran (Çar-Per-Cum)
24-25-26 Ocak
ISO/IEC 15408 Ortak Kriterler Eğitimi
Eğitim Yeri: Ankara
Bilgi Teknolojileri(BT) ürünleri ve yazılım güvenliği temel gereksinimlerini anlatır, yazılım ürünlerinin tasarım ve yaşam döngüsü sonrasında nasıl güvenli geliştirilebileceğine dair kılavuzluk eder.
29-30 Ocak
Eğitim Yeri: Ankara
CMMI modelinin beş ana seviyesinde yer alan 22 süreç alanı ve uygulamaları konusunda bilgiler verilecek, modelin kurumsallaşma seviyeleri genel amaç ve uygulamaları anlatılacaktır.
2-3-4 Şubat
Eğitim Yeri: Ankara
Test Mühendisliği sertifikasyon programı, International Software Testing Qualifications Board (ISTQB) Certified Tester Foundation Level sertifikasyon sınavına hazırlanmış olacaksınız.
24-25-26 Ocak
Eğitim Yeri: Ankara
Bilgi Teknolojileri(BT) ürünleri ve yazılım güvenliği temel gereksinimlerini anlatır, yazılım ürünlerinin tasarım ve yaşam döngüsü sonrasında nasıl güvenli geliştirilebileceğine dair kılavuzluk eder.